header foto's & video's.jpg

HUURHUIS IN ORIGINELE STAAT BRENGEN 

HUURHUIS IN ORIGINELE STAAT BRENGEN

In geval van het leegruimen van een huurhuis voor uzelf of een familielid dient dit na het leegruimen in de originele staat te worden teruggebracht. Als het huis is leeg geruimd kan het huis in principe worden opgezegd bij de verhuurder, dat mag in de meeste gevallen op iedere dag van de maand (er zit wel altijd standaard 1 maand tussen het opzeggen en het leeg opleveren van een huurhuis). Dus stel het is 15 augustus en u zegt op, dan dient het huis leeg en in de originele staat te worden opgeleverd op 16 september. Na het opzeggen adviseren wij u om zo snel als mogelijk een afspraak te maken voor de voor-controle zodat de opzichter samen met u kan bepalen wat er nog dient te gebeuren aan het huis. 

 

Zodra de opzichter met u de voor-controle heeft gedaan is er een opgave van wat er volgens de woningverhuurder hersteld moet worden. Meestal betreft dit gaatjes in muren en houtwerk dichten, kurkwanden verwijderen en vloerbedekking, zeil of laminaat verwijderen. Plus eventuele vooraf bekende zaken die in het huis zijn aangebracht die ook verwijderd moeten worden of in de originele staat moeten worden teruggebracht. Ook hiermee kunnen we u van A tot Z helpen.

Wat wij voor u kunnen doen

  • Verwijderen van spijkers en schroeven uit muren en houtwerk

  • Gaatjes dichten in muren

  • Gaatjes dichten in houtwerk

  • Herstellen plinten indien nodig

  • Demonteren oude kasten

  • Verwijderen van tapijt of laminaat (van vloeren)

  • Verwijderen van tapijt van trappen

  • Herstellen schilderwerk

 

Vergeet de tuin niet

Ook kan het zijn dat de tuin inmiddels is verwilderd (dit is vaak het geval indien de bewoner van het huis is opgenomen in een verpleeghuis of is overleden). Woningverhuurders zijn hier tegenwoordig erg kritisch op en delen zelfs boetes uit als dit niet netjes is of netjes wordt gemaakt. Het betreft onkruid, te hoge struiken en bomen, overhangende takken die overlast geven voor de buren etc.

 

Ook hiermee kunnen we u van dienst zijn want wij doen ook tuinonderhoud.

Wilt u uw huurhuis door ons laten terugbrengen in de originele staat?

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!